-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8080 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:433

در احكام آمده است: نماز خواندن در مقابل دريا پنجره مكروه است. آيا اين حكم در مقابل هر گونه دريا پنجره اي صدق ميكند، حتي اگر بسته باشد يا مورد استفاده قرار نگيرد؟

خواهر گرامي! از جمله مكان هايي كه نماز خواندن در آن جا كراهت دارد: حمام، زمين نمكزار، مقابل انسان، مقابل دري كه باز است، در جاده و خيابان و كوچه اگر براي كساني كه عبور مي كنند، زحمت نباشد و اگر مزاحم عبور كنندگان باشد، حرام و باطل است.[1]

بر اساس اين فتوا مقابل دري كه باز باشد، نماز كراهت دارد. بنابراين اگر در بسته باشد يا مقابل پنجرة بسته يا پنجره اي كه از محل ايستادن نمازگزار بالاتر باشد، حتي اگر باز باشد، نماز كراهت ندارد.

دليل مطلب:

از متون روايي دليلي بر كراهت نماز گزاردن در برابر در باز يافت نشد.

شهيد ثاني در شرح لمعه فرموده است: براي كراهت باز بودن قرآن و درِ جلوي نمازگزار ظاهراً دليلي نيست. شايد چون باز بودن قرآن و در، در برابر نمازگزار باعث دل مشغولي او ميشود و حواس او را پرت ميكند، از اين جهت علما آن دو را در رديف مكروهات ذكر كرده اند.[2]

فاضل هندي در كشف اللثام فرموده: امّا كراهت نماز در برابر درِ بار يا در جاده، به جهت روايات فراواني است كه دلالت بر استحباب مخفي بودن نمازگزار از ديد مرور كنندگان دارد، گرچه استتار و مخفي بودن به اين مقدار باشد كه چوبدستي يا كلاهي يا عصايي يا مقداري خاك جلوي خودش قرار دهد.1[3]

سيد عبدالله جزائري در التحفه السنيه ص 123 و وحيد بهبهاني در الرسائل الفقهيه ص 177 فرموده اند: دليلي بر باز بودن در يا قرآن يا كتاب رو به روي نمازگزار نداريم. و فقها به ملاك دل مشغولي اين چيزها فتوا به كراهت آنها داده اند.

تذكر: لطفاً سعي كنيد سؤالات خود را مستقيماً به آدرس: قم، ص . پ 197 - 37185 واحد پاسخ به سؤالات بفرستيد تا سريع تر جواب را دريافت نماييد.











[1]توضيح المسائل مراجع، ج 1،مسئلة 898.

[2]شرح لمعه،ج 1، ص 224.

[3]ج 1، ص 200.



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.